Paragrafen

Onderhoud kapitaalgoederen

Wat wilden we bereiken?

Een functioneel en kwalitatief goed ingerichte openbare ruimte (o.a. veiligheid, bereikbaarheid, duurzaamheid) die, waar mogelijk, ook nog bijdraagt aan hogere gemeentelijke doelen zoals onder meer leefbaarheid en het opvangen van water en hitte (klimaat adaptatie). Door het combineren van projecten in de openbare ruimte in een wijk- en buurtaanpak kunnen financieringsbronnen worden gebundeld en de overlast naar de omgeving worden beperkt. Bij integrale risico-afwegingen zijn veiligheid en het voorkomen van kapitaalvernietiging maatgevende criteria. Als het vanuit risico-overwegingen aanvaardbaar is worden  levensloop verlengende maatregelen gekozen of wordt het opgeruimd als de meerwaarde niet meer aan de orde is of wordt het naar duurzamere oplossingen omgevormd.

 
Wat hebben we ervoor gedaan 
Een eerste grote slag is geslagen op het terugdringen van de technische vervangingsachterstand op speelvoorzieningen en bomen. Vanuit het vitaliseringsbudget zijn onder andere ook de vestingwerken Noordwal, Kasterenwal en Muntelwal aangepakt in combinatie met de BRIM subsidie.  Daarnaast zijn damwanden vervangen.   

De overige vervangingen worden gerealiseerd vanuit een integrale gebiedsgerichte aanpak. De Nederlandse buurt is voor 95% gerealiseerd en zal in het eerste kwartaal van 2023 worden opgeleverd. Projecten als de Oude Engelenseweg, Oeterselaan, Coenstraat, TAG Empel en Weidonklaan zijn afgerond. 

De voorbereiding van de Belgische buurt en Nederlandse buurt fase 2 is opgepakt en wordt in 2023 verder doorlopen. Het project vervanging 17 bruggen Westerpark is afgerond. Na oplevering van het nieuwe Theater aan de Pararde zal de groene inrichting van de Parade worden opgepakt. De voorbereiding em voor de Loonsestraat zijn in 2022 afgerond. De uitvering zal in 2023 plaatsvinden. 

Deze pagina is gebouwd op 08/24/2023 13:34:41 met de export van 08/24/2023 13:13:17